V Purple Technology již více než 10 let budujeme aplikace pro globální brokerské FinTech společnosti a z toho posledních 5 let stavíme naše nové systémy na Serverless architektuře a jelikož jsme s ní nad míru spokojeni, tak jsme se rozhodli o naše know-how podělit i se zbytkem vývojářské komunity v Česku a na Slovensku pomocí našich Serverless meetupů a dalších evangelizačních aktivit.

Této naší snahy si všimli i v Amazonu a AWS udělilo našemu Serverless Architektovi Filipovi titul "AWS Hero" a Filip se tímto stal prvním AWS Hero v Česku a na Slovensku a nejmladším AWS Hero na světě.

Gratulujeme Filipe! 👏

https://aws.amazon.com/developer/community/heroes/filip-pyrek/

Serverless Brno meetup

Pokud jste ještě nestihli dorazit na náš Serverless Brno meetup, tak tady je malé after-movie. Brzy se můžete těšit na pokračování nejen v Brně! Plánujeme se soustředit jak na ukázky pro začátečníky, tak přinést i nejmodernější know-how ze světa.

Jedeme dál!

Tato velká podpora od AWS nás nakopla a utvrdila v tom, že jsme na správné cestě. Připravujeme pro vás mnoho dalšího obsahu jako např. náš vlastní podcast, vlogy z různých světových konferencí, Serverless meetupy nejen v Brně, workshopy a mnoho dalšího. Stay tuned!

Z natáčení našeho nového podcastu "Technokrati"

Purple Serverless Engineering Culture

Maťo s Honzou zavítali do SCRIPTease podcastu a podělili se o naše story o tom, jak v relativně malém týmu stavíme moderní cloudové FinTech aplikace pro obchodní brokery s miliardovými obraty.

Podcast SCRIPTease: Fialový holding z Brna je motorem investičních platforem ve více než 100 zemích světa. Proteče přes ně miliarda dolarů denně | StartupJobs.cz
Sektor FinTech, zahrnující moderní přístupy k finančním produktům a službám, patří mezi nejrychleji rostoucí odvětví současnosti. Na příslušníky generace Z byste sice v bance čekali marně, to ale neznamená, že…

Co je to Serverless?

Serverless je dalším krokem v evoluci veřejného cloudu jako jsou např. Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform a dalších. Jednou z výhod Serverless architektury je to, že vývojáři s co nejmenším úsilím mohou budovat co nejrobustnější a bezpečné aplikace. Dalším výrazným prvkem této architektury je její škálovatelnost, kdy jedna a ta samá aplikace dokáže fungovat ať už pro deset uživatelů, tak pro milióny uživatelů bez potřeby dalších zásahů.

Trh se Serverless Computingem ročně roste o 20% (CAGR) a všichni tři největší cloudoví poskytovatelé do tohoto směru vkládají nemalé prostředky a vidí v něm z mnoha důvodů budoucnost vývoje aplikací.
Více o Serverlessu zde.

Chceš být u toho?

Stav se za námi pokecat buď na další Serverless meetup nebo rovnou do kanclu!

Serverless Brno #2
Tyto 3D Lambdičky najdeš na každém našem Serverless meetupu