V Purple Technology používáme Serverless architekturu už více než 4 roky a právě používání Serverlessu nám umožnilo narůst do škály, kde i s jednotkami vývojářů dokážeme obsloužit veškeré potřeby forexového brokera. Společně s dalšími řečníky a s vámi chceme rozšířit povědomí o tomhle přístupu, protože v Česku pořád není známý tak, jak by si zasloužil.

Budeme se snažit mít přednášky v češtině, ta je nám přece jenom bližší, ale to nejlepší know-how je často až za hranicemi, proto budeme zvát i zahraniční hosty. Takže se můžete těšit na přednášky v češtině i angličtině. Teď konkrétně na:

1. Martin Urban (CZ, CTO @ Purple Technology) - Serverless? To jste se zbláznili?

V Brně fungujeme už 10 let a tvoříme globální škálovatelné fintech řešení. Projdeme cestu od začátku až k současnému Purple tech stacku. A probereme taky jedno z našich nejdůležitějších byznysových rozhodnutí a to proč Serverless a jak jsme se k němu v Purple Technology dostali.

2. Filip Pýrek (CZ, Serverless Architect @ Purple Technology) - První Serverless aplikace

V druhé přednášce projdeme jak funguje Serverless Framework. V Purple Technology je to náš nejrozšířenější nástroj pro tvorbu backendových aplikací. Řekneme si více o všech možnostech jeho využití.

3. Benoît Bouré (EN, Serverless Architect @ Serverless Guru) - Úvod do AWS AppSync

AppSync je služba, která je plně spravovaná AWS a která umožňuje vývojářům jednoduše vytvářet a nasazovat do cloudu škálovatelné GraphQL APIs. Řekneme si, co vše služba AWS Appsync nabízí, jaké má výhody a proč by jste ji měli dát šanci i vy.

4. Iaroslav Ustinov (EN, Enterprise Solutions Architect CEE @ AWS) - Jak může vývojář vybudovat dalšího Unicorna díky Serverless

Iaroslav nám ukáže, jak lze postavit, nasadit a provozovat globální aplikaci pouze za použití našeho oblíbeného jazyku (JavaScript!), bez potřeby myslet na servery. A probereme i jak postavit jednoduchou Serverless aplikaci využívající umělou inteligenci.

Orientační program

17:30 - dveře se otevřou
18:00 - úvodní slovo na zahájení meetupu
18:05 - přednáška 1
18:20 - přednáška 2
18:40 - přestávka a občerstvení
18:55 - přednáška 3
19:25 - přednáška 4
19:55 - závěrečné slovo k ukončení meetupu
20:00 - networking

Potkáme se v přízemí Impact Hubu. Dveře se otevřou v 17:30 a start přednášek bude   v 18:00. Doufáme, že covid dovolí a budeme se moct konečně potkat osobně. O hladu a žízni vás nenecháme. Po přednáškách navážeme networkingem  a můžeme pokračovat v některé z brněnských hospod.

A bonus na závěr. Všichni účastníci také získají pamětní NFT badge. Stačí při registraci zadat adresu vaší ETH peněženky. Můžete si tak založit kolekci a sbírat postupně NFT všech našich a spřátelených eventů.

Meetup pořádá Purple Technology a vstup je zdarma, jen je nutná registrace přes Eventbrite https://bit.ly/3nvpA0F . Ale kapacita se rychle plní, tak s registrací nečekejte.

Serverless Brno #1
Přijďte se podívat na první Serverless meetup v České republice

COVID-19 ochranné opatření

S sebou si přineste potvrzení o ukončeném očkování, nebo negativní antigenní/PCR test.